Design With Compassion / Şefkatle Tasarla

14.10.2019 384

12-01-2021

Proje hakkında

Dünyada ve ülkemizde giderek artan şiddet olaylarının temellerinden biri küçük yaşta kalınan psikolojik ve çevresel duyarsızlıktır. Merhamet duygusu gelişen bireyler etraflarına karşı daha duyarlı ve şiddet karşıtı olurlar. Küçük yaşta merhamet duygusunu geliştirebilmek karşılıksız iyilik yapmak ve aynı zamanda okuldaki öğrenilen temel matematik, tasarım ve hayal gücü kabiliyetlerini geliştirebilmek için uygun bir süreç başlatmış olacağız.

One of the foundations of the increasing violence in the world and in our country is the psychological and environmental insensitivity of the young age. Individuals who develop a sense of compassion become more sensitive and anti-violent to their surroundings. We will initiate an appropriate process to develop a sense of compassion at an early age, to do unrequited goodness, as well as to develop the basic mathematics, design and imagination skills learned at school.

HEDEFLER

Çocuklarımıza tasarım atölyelerinde yaptıracağımız sokak hayvanları için kulübelerin boyutlarının uygunluğu sağlamlığı vb değişkenlerdeki ölçüm ve hesaplamalarla hem matematik-geometri hem de el becerilerine katkı sağlayacak aynı zamanda kulübelerinin olduğu yerlere temiz su ve mama bırakma görevleriyle hem sorumluluk hem de karşılıksız iyilik yapmayla merhamet ve şefkat duyguları gelişecek. Süreç içerisinde toplumsal görevlerle çevrelerine ve kendilerinde daha çok bilinç uyandıracak. Bunları kendi yaptıkları ortaya koydukları ürünlerle sağladıkları için öz güvenlerinin de gelişimine katkı sağlayacak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Proje 4 Ekim dünya hayvanları koruma günü ile başlayan 2 aylık bir süreçtir.

Proje ortağı okullarımız bu süre içerisinde ortaya koydukları ürünler hayvan sevgisi ve çevre duyarlılığı ile ilgili yaptıkları etkinlikleri projemiz ile ilgili portalda paylaşacaklardır.

Bir birlerine yakın okullar sürecin sonunda birlikte iş birliğiyle ortak bir sokak hayvanı evi ya da evsel atıklara dikkat çekmek için atık malzemelerde yapılmış kıyafet defilesi ve ya eşya sergisi yapacak.

Başlangıç tarihi:04.10.2019

Bitiş tarihi:06.12.2019

BEKLENEN SONUÇLAR

proje ile öğrencilerimizin okullarda öğrendikleri temel matematik, geometri, ölçme ve tasarım becerilerini gerçek bir ürün ortaya koyarak pekiştirmiş olacaklar. Süreç içindeki etkinliklerle sokak hayvanları ve çevrelerine daha merhametli, sorumluluk sahibi ve duyarlı bireyler olmaları beklenen sonuçlar arasındadır.

~DESİGN WİTH COMPASSİON~ WORKİNG PLAN

~ŞEFKATLE TASARLA ~ ÇALIMA PLANI

04-11/10

Hayvanları koruma günü etkinlikleri